Marabou

Bygg julens godaste hus!

Höghuset

Hus ser olika ut. Men i Marabous gula värld smakar alla – oavsett form – lika gott. Testa att bygga på höjden!

Här ser ni vad ni behöver för att skapa höghuset och hur ni bygger det.

Husets långsidor. Ta en chokladkaka, bryt av en rad för att få den rätta längden på husväggen och lägg den på en liten mikrosäker skärbräda. Mikra 7 sekunder. på full effekt (1000 W). Ta ut chokladkakan och känn om den börjat mjukna. Mikra i 2 sekunder till om den är hård. Dela försiktigt chokladkakan på längden.

Skär sedan de två bitarna likt bilden nedan. Spara den lilla biten. Detta är taket. Upprepa med en hel chokladkaka. Lägg de fyra husväggarna i kylen så de stelnar.

Montering. Ta fram en bricka/skärbräda att montera huset på. Smält de chokladbitar som blivit över försiktigt i mikron eller över vattenbad (låt svalna så stelnar den snabbare när huset ska monteras). Spritsa/pensla en tjock sträng choklad på gavlarnas kanter och tryck fast sidorna. Flytta huset försiktigt till kylen och låt stelna 15 minuter.

Taket. Montera sedan taket enligt samma procedur. Låt stelna i 15 minuter innan du dekorerar med kristyr och Non Stop.

KRISTYR
2äggvitor
5-6 dlflorsocker
1 tskättiksprit
(Rosa eller röd hushållsfärg)

Vispa äggvitorna till hårt skum. Sikta ner florsockret och

tillsätt ättikspriten. Vispa 5 minuter tills kristyren är tjock och glansig. För fina detaljer tunnar ni ut med lite vatten. Färga med hushållsfärg om ni vill.


Mmm... Marabou